Sjoerd Kaptein: ‘Stiek kijkt echt naar je wensen’

Werkt als project engineer bij SEW Energy.

Hoe ben je met Stiek in aanraking gekomen?
Ik werd benaderd op LinkedIn. Dat gebeurt vaker, maar vaak zijn dat recruiters uit andere delen van het land. Stiek was voor mij praktisch om de hoek, wat het een stuk toegankelijker maakte om die kant op te komen. De Noord-Hollandse nuchterheid van Stiek sprak mij erg aan. Ook stonden er na de eerste kennismaking al vijf gesprekken gepland bij bedrijven, dat versterkte mijn goede eerste indruk.

Hoe verliep het eerste contact met Stiek?
Heel snel en to the point. Er werden meteen twee gesprekken ingepland en Daniël heeft mij vervolgens voor vrijwel elk sollicitatiegesprek opgehaald. Op het begin was er wat miscommunicatie tussen SEW en Stiek over mijn gewerkte uren. Na een belletje is Daniël een middag langsgekomen bij SEW. Het werd snel duidelijk waar het probleem zat en hoe dit in de toekomst voorkomen kon worden.

Hoe ervaar je het contact nu je al even aan het werk bent?
Uitstekend. Regelmatig word ik opgebeld met de vraag hoe het gaat. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat ik de communicatie als prettig ervaar. Zowel vanuit Stiek als SEW krijg ik alle ondersteuning die ik nodig heb.

 Zit je goed op je plek?
Ik zit heel goed op mijn plek. Tijdens mijn kennismakingsgesprek met Stiek gaf ik aan gevarieerd werk te willen doen. Dat is zeker gelukt, geen dag is tot nu toe hetzelfde geweest. De functie sluit heel mooi aan bij mijn ambities en voelt als een mooie vervolgstap in mijn leven. Ik krijg ook de mogelijkheid om opleidingen en cursussen vanuit SEW te volgen.

Wat onderscheidt Stiek volgens jou van andere bureaus?
De persoonlijke aanpak vind ik heel goed. Veel recruiters zeggen dat ze de juiste baan voor me hebben, zonder ook maar een gesprek met me te hebben gevoerd. Stiek kijkt echt naar je wensen en gaat vervolgens op zoek naar een baan die bij je past.