Luuk van Niekerk: ‘Uit ieder sollicitatiegesprek dat ik met Stiek heb gehad, is een aanbieding gekomen’

Was via Stiek elektromonteur bij AEB Amsterdam.
Werkt nu als engineer bij Liander.

Hoe ben je met Stiek in aanraking gekomen?
Tijdens mijn opleiding tot vliegtuigmonteur ben ik via LinkedIn benaderd door Stiek. Ik ben toen met ze in gesprek gegaan.

Waarom ging je met Stiek in zee?
Ik hield van de persoonlijke aanpak van Stiek. Ik werd meteen uitgenodigd op kantoor in plaats van dat alle gesprekken telefonisch gingen. Er waren op dat moment best een hoop andere recruiters waar ik contact mee had, maar met Stiek voelde het allemaal net wat beter. Andere bureaus kwamen veel meer op me over als grote bedrijven. Bij Stiek sprak juist het kleinschalige me aan.

Hoe ervoer je de sfeer bij Stiek?
Erg positief, altijd gezellig. Aan het begin van de samenwerking ben ik veel op het kantoor van Stiek geweest om kennis te maken en de opties te bespreken. Ook bezochten we samen de bedrijven waar ik sollicitatiegesprekken had. Dat voelde altijd gewoon chill. Er was wel wat leeftijdsverschil, maar dat zat voor m’n gevoel niet in de weg.

Op welke manier heeft Stiek je vooral geholpen?
Stiek heeft me veel geleerd over hoe een sollicitatiegesprek verloopt en hoe je zo’n gesprek voert. Ze leerden me bijvoorbeeld wat ik van een sollicitatiegesprek kon verwachten, hoe ik me erop kon voorbereiden, wat ik tijdens een gesprek kon vertellen en wat juist niet. We hebben samen best wat sollicitatiegesprekken gedaan, dus ik heb daar heel veel ervaring in opgebouwd. Uit ieder sollicitatiegesprek dat ik met Stiek heb gehad, is een aanbieding gekomen. Wat ze me leerden was dus echt nuttig. Ik denk dat ik daar ook in de toekomst nog veel aan ga hebben.

Wat vind je goed aan wat Stiek doet?
De communicatie. Als ik ergens mee zat of ergens vragen over had, kon ik altijd bij ze terecht. Ik voelde me gehoord door Stiek. Ook toen ik stopte met werken via Stiek zeiden ze dat ik altijd langs mocht komen als ik toch weer iets anders zou willen. Bij Stiek krijg je echt het idee dat ze je op een plek willen zetten waar je gelukkig wordt in plaats van je zomaar ergens te plaatsen.