Anouk van Kuik: ‘Stiek is niet opdringerig’

Werkt bij Scarabee als Mechanical Engineer

Hoe heb je Stiek leren kennen?

Ik ben met Stiek in aanraking gekomen doordat Nienke mij een berichtje stuurde via LinkedIn. Op dat moment had ik zelf al contact met een paar uitzendbureaus, maar ik had nog geen passende startersbaan gevonden. Daarom besloot ik op het berichtje van Nienke in te gaan.

Hoe ging het eerste ‘echte’ contact met Stiek?

Vanaf het begin voelde ik me er heel erg welkom. Ik werd uitgenodigd op kantoor om in een soort huiskamersetting te kijken of er een match was. Door de informele sfeer en doordat ze ook echt wilden weten wie ik was, had ik al heel snel het gevoel dat ik eerlijk kon zeggen wat ik wilde, maar vooral ook wat ik niet wilde en waar ik in mijn zoektocht tegenaan liep.

Wat waren de eerste stappen bij Stiek?

Tijdens het eerste gesprek zei Tim dat er op dat moment niet direct een vacature voor me op de plank lag. Hij vroeg of ik ze een maand de kans wilde geven om een baan te zoeken die écht bij me past. Omdat ik nog niet afgestudeerd was, had ik die tijd. Het gaf me ook een fijn gevoel dat ze me niet zomaar naar elke openstaande sollicitatie lieten solliciteren tot er een match was.

Hoe ben je uiteindelijk aan je huidige baan gekomen? 

Zoals afgesproken kreeg ik na die maand vacatures doorgestuurd die voor mij interessant waren. Bij een van de eerste vacatures was het al raak. Tim heeft me thuis opgehaald voor mijn eerste sollicitatie bij Scarabee en ook met het tweede gesprek ging hij mee. Door het enthousiasme van Scarabee, Stiek en mezelf waren we het vrij snel eens. De tweede keer dat ik op het kantoor van Stiek kwam, heb ik dan ook meteen mijn contract ondertekend.

Waarom springt Stiek er voor jou uit?

Stiek is niet opdringerig, ze willen wat het beste is voor jou. Als je aangeeft dat een bedrijf of functie niet bij je past, zoeken ze verder naar een andere uitdaging. Bij andere uitzendbureaus werden er soms dingen afgesproken met bedrijven zonder dat eerst met mij te overleggen. Daardoor kreeg ik het gevoel dat hun band met die bedrijven voor hen belangrijker was dan de band met mij. Bij Stiek heb ik dat gevoel niet.