Andreas Haase: ‘Stiek is meer een vriend dan een werkgever’

Werkt als maintenance engineer bij AEB Amsterdam

Waar ken je Stiek van?

Ik ken Tim al van voordat Stiek werd opgezet. Toen ik een paar jaar geleden op zoek was naar een baan, kwam ik weer met Tim in contact. Ik heb eerst via Stiek een paar jaar voor een ander bedrijf gewerkt, maar uiteindelijk bracht dat me geen uitdaging meer. Dat merkte Tim ook, want hij kwam regelmatig langs bij het bedrijf. Toen heeft hij iets anders voor me gevonden.

Wat vond je fijn aan de aanpak van Stiek? 

Stiek luistert naar wat je kan, wat je wilt. Zo hebben zij al meerdere keren een baan voor me gevonden die echt bij me paste. Het is niet van: we hebben een baantje voor je, kom maar mee. Bij Stiek nemen ze echt de tijd om naar je te luisteren en je op een persoonlijk niveau te leren kennen. Ze zijn in die zin meer vrienden dan werkgever.” 

Hoe heeft Stiek jou geholpen tijdens het sollicitatieproces?

Stiek heeft me allerlei tips en trucs gegeven om de sollicitatiegesprekken goed te doorlopen. De tips gingen vooral over hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt op een gesprek. Ook hebben we samen de website van de werkgever bekeken en besproken en heeft Stiek geholpen mijn CV te perfectioneren.

Wat was de belangrijkste les die je van Stiek leerde?

Duidelijk zijn. Ten eerste een CV opstellen dat duidelijk is, zodat als er naar iets gevraagd wordt je daarop kunt antwoorden. Geen dingen op je CV vermelden waarvan je denkt: dat zet ik erbij, want dat ziet er leuk uit. Want daar loop je tijdens het gesprek tegenaan. En als je tijdens een gesprek geen antwoord klaar hebt, moet je daar ook duidelijk over zijn. Gewoon eerlijk zeggen: dat weet ik niet, maar dat wil ik wel nog graag leren.

Ben je blij met de baan die je nu hebt?

Ja zeker. Stiek heeft goed aangevoeld wat ik nodig had. Destijds zeiden ze: we hebben een bedrijf voor je waar ze mensen zoeken die willen aanpakken en meedenken, dus het is echt iets voor jou. Ik ben begonnen als maintenancecoördinator en ben na een jaar opgestapt naar maintenance engineering.  Ook doe ik er een hbo-opleiding naast. Dat is soms pittig, maar die uitdaging past goed bij mij.