Alexis Werkman: ‘Stiek ziet je niet als werknemer maar als mens’

Is servicetechnicus bij Assa Abloy

Hoe ben je met Stiek in aanraking gekomen?

Tim en Niels werkten voorheen voor InWork, een ander detacheringsbureau. Ik had destijds een baan via dat bureau. Op een gegeven moment zijn Tim en Niels voor zichzelf begonnen en werkte ik inmiddels via een ander detacheringsbureau op Schiphol. Toen hebben ze mij gebeld met de vraag of ik openstond voor een nieuwe uitdaging.

Waarom besloot je met Niels en Tim te gaan samenwerken?

Ik wist van mijn tijd bij InWork dat de samenwerking met Tim en Niels heel gemoedelijk ging. Het eerste gesprek met Tim en Niels voelde dan ook weer als vanouds, dus ik dacht meteen: waarom ook niet?

Hoe heb je de rest van de samenwerking ervaren?

Eigenlijk alleen maar positief. Bij Stiek ben je altijd welkom om langs te komen, de deur staat in principe altijd voor je open. Ze proberen ook echt met je mee te denken en als er problemen zijn met oplossingen te komen. Een paar jaar geleden werd het me door privéomstandigheden even teveel. Dat zagen zij meteen aan me en toen hebben ze ook ingegrepen. Ik werd verplicht twee weken thuis te zitten om tot rust te komen. Dat heb ik heel erg gewaardeerd.

Wat vind je onderscheidend aan de aanpak van Stiek?

Bij Stiek word je echt als mens gezien en niet als werknemer of als nummertje waarmee ze geld kunnen verdienen. Ook toen het beter met me ging, bleven ze interesse tonen en vroegen ze regelmatig naar mijn toestand. Als het even wat minder gaat, is Stiek er dus ook voor je. Je kunt altijd je verhaal bij ze kwijt.

Hoe was dat contact toen je eenmaal een baan gevonden had?

Het contact werd toen natuurlijk wel wat minder, maar als je weer met elkaar belt voelt het altijd weer vertrouwd. Ze vragen niet alleen naar je werk, maar ook naar hoe het met jou als persoon gaat. Dat persoonlijke contact spreekt mij heel erg aan.

Is er door Stiek goed naar je ambities geluisterd?
Zeker. Het werk dat ik nu doe is bedoeld om mezelf verder te ontwikkelen, dat was in eerste instantie ook het doel van de gesprekken met Stiek. Ik zit hier dus goed. Mocht ik toch weer een nieuwe uitdaging zoeken, dan mag ik altijd contact opnemen met Stiek.