Tips om jouw CV tiptop in orde te maken

Zoals beloofd delen wij hierbij de tips om jouw CV helemaal tiptop in orde te maken. Een duidelijk en professioneel CV kan jouw sollicitatie een stuk makkelijker maken!

1. Zorg voor een duidelijke opmaak. Zorg dat de opmaak van je CV overzichtelijk en geordend is. Je kunt bijvoorbeeld een template kiezen op apps als Canva en deze aanpassen met jouw informatie. Meestal begin je met je contactgegevens, daarna een persoonlijk stukje, daarna je opleidingen en dan je werkervaring.
2. Zorg dat je contactgegevens bovenaan je CV staan. Let hierbij op dat je hier je naam, telefoonnummer en e-mailadres noteert. Als leuke extra kun je je LinkedIn-profiel toevoegen.
3. Zet een persoonlijk stukje in je CV. Schrijf hier in het kort een professioneel stukje over wie je bent, wat je sterke punten zijn en je carrièredoelen. Zorg ook dat er iets persoonlijks in staat, bijvoorbeeld wat je graag doet buiten je werk om. Zorg dat dit stukje ook aansluit bij de vacature waarop je solliciteert.
4. Zet je meest recente opleiding bovenaan en werk van daaruit naar beneden. Geef ook duidelijk aan of je je diploma behaald hebt en welk niveau de studie was. Voeg hier ook relevante cursussen en certificaten toe als je die hebt behaald.
5. Zet je meest recente werkervaring bovenaan en werk van daaruit naar beneden. Geef duidelijk aan wat je per functie aan taken hebt gedaan. Zorg dat je niet-relevante werkervaring (bijvoorbeeld een bijbaantje tijdens je studie) eruit haalt of kort samenvat.
6. Nevenactiviteiten en vrijwilligerswerk kan je ook vermelden op je CV en kunnen soms juist een leuke toevoeging zijn. Zorg wel dat dit aansluit bij het bedrijf waarop je solliciteert.

Bij dit alles is het natuurlijk heel belangrijk dat je je eerst inleest over het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert, zodat je cv hierbij aansluit. En uiteraard is het altijd handig om ook een ander even je CV na te laten kijken op spelfouten. Met deze tips is de kans dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek veel groter!