Hoe schrijf je een bijpassende sollicitatiebrief? Zo dus!

Nu je precies weet hoe je het beste je CV in elkaar kan zetten, is het natuurlijk ook goed om te weten hoe je een bijpassende sollicitatiebrief schrijft. Het is belangrijk dat je de brief niet te lang maakt en niet te veel van je CV verklapt, zodat de lezer nieuwsgierig blijft om je CV te openen. Maar wat zet je dan allemaal in je sollicitatiebrief?

1. Begin je brief of e-mail met een sterke openingszin. Zorg dat deze niet te standaard is, zodat je jezelf direct onderscheidt van alle andere sollicitanten.
2. Personaliseer je brief. Pas je brief aan op het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Het is ook belangrijk dat je iets persoonlijks schrijft over jezelf, bijvoorbeeld waarom je voor de techniek hebt gekozen.
3. Highlight je vaardigheden. Benoem in de brief waar je goed in bent. Denk aan wat je hebt geleerd bij vorige werkgevers, zolang het relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Benoem ook je goede eigenschappen, bijvoorbeeld dat je communicatief vaardig bent of dat je een echte aanpakker bent.
4. Toon motivatie. Vertel waarom je voor dit bedrijf wilt werken en wat je aanspreekt in de functie. Laat je passie spreken; de meeste werkgevers vinden dat alleen maar leuk om te zien!
5. Zorg voor een sterke afsluiting. Geef aan dat je graag op gesprek wilt komen om je CV toe te lichten en bedank de lezer voor de overweging.

Zorg dat je brief positief is! Het is ook handig om iemand anders de brief te laten nakijken op spelfouten. Volgende week vertellen we je meer over hoe je het beste bedrijven selecteert, zodat je gericht kunt solliciteren. Hou onze socials in de gaten.