Hoe maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek?

Afgelopen keer hebben we het sollicitatiegesprek voorbereid, maar tijdens het gesprek zelf moet je ook aan een aantal dingen denken. Geen paniek! Hier zijn een paar tips om goede indruk mee te maken:

De eerste indruk telt
Stap met een open houding en een glimlach naar binnen. Maak oogcontact en geef een stevige handdruk. Vergeet niet om een nette outfit te dragen die past bij de bedrijfscultuur.

Tijdens het gesprek
Het begint met je houding: Zit rechtop tijdens het gesprek, ontspan je schouders en houd oogcontact. Zo kom je geïnteresseerd en zelfverzekerd over. Luister aandachtig naar wat de interviewer vraagt en geef duidelijke en beknopte antwoorden. Gebruik concrete voorbeelden om je antwoorden te verduidelijken. Laat zien dat je geïnteresseerd bent door vragen te stellen over de functie, het team en het bedrijf. Toon je enthousiasme, blijf positief en bedank de interviewer voor zijn tijd en het leuke gesprek.

Na het gesprek
Evalueer je gesprek. Zet de voordelen en nadelen op een rijtje en vergelijk het eventueel met sollicitatiegesprekken die je bij andere bedrijven hebt gevoerd. Zo kun je een weloverwogen keuze maken over welk bedrijf en welke functie het beste bij je past!

Vergeet niet:
– Wees jezelf!
– Oefen je pitch en doe je research!
– Laat je passie voor de techniek spreken!

Met deze tips op zak ben je klaar om je volgende sollicitatiegesprek vol vertrouwen tegemoet te gaan. Succes!