Can Özcelik: ‘Stiek is open en eerlijk’

Werkt als Werkvoorbereider bij Sasburg

Waar ken je Stiek van?

Ik kende Tim al voordat Stiek werd opgericht. Hij werkte toen als Recruiter bij een ander bedrijf en nam contact met me op over een sollicitatie. Na het gesprek bracht hij me naar het station en raakten we aan de praat. Ruim 1,5 jaar later kwamen we weer in contact en vertelde hij me over Stiek. Ik had toen een bijbaan en was op zoek naar een vaste baan. Zo ben ik bij Stiek terecht gekomen.

Wat vond je fijn aan de aanpak van Stiek?

Stiek is open en eerlijk, waardoor ik altijd weet waar ik aan toe ben. Ze zijn proactief in het zoeken van passende banen en stellen goede vragen om te begrijpen wat echt bij me past.

Hoe heeft Stiek jou geholpen tijdens het sollicitatieproces?

In 2019 hielp Stiek me aan mijn eerste baan en begeleidden ze me daarin. In mijn verdere loopbaan hebben ze mij ook erg geholpen. Toen mijn vorige baan geen goede match bleek, luisterde Daniël goed naar mijn ervaringen. Hij was hierdoor extra alert tijdens mijn sollicitatie bij Sasburg en zag al snel dat dit een betere match was. Daniël weet dat ik goed ben in gesprekken en laat me mijn eigen verhaal doen. Hij hield zich op de achtergrond tijdens het sollicitatiegesprek, maar lette wel goed op de afspraken. Stiek begeleidt me nu bij het waarmaken van mijn ambities bij Sasburg.

Wat was de belangrijkste les die je van Stiek leerde?

Twee belangrijke lessen: aannames zijn dodelijk en eerlijkheid duurt het langst. Stiek leerde me om transparant te communiceren en negatieve ervaringen om te zetten in leerpunten. Dit is zowel zakelijk als privé heel waardevol voor me.

Ben je blij met de baan die je nu hebt?

Ik ben ontzettend blij met mijn baan als Werkvoorbereider bij Sasburg. De directe bedrijfscultuur en werkwijze sluiten perfect aan bij die van mijzelf. De open communicatie in de West-Friese omgeving zorgt ervoor dat ik altijd weet waar ik aan toe ben. Zowel Sasburg als Stiek geven me de kans om mijn ambities te verwezenlijken en ik ben nog lang niet uitgeleerd!